Krohnen viser vei for bærekraftig eiendomsutvikling

Med massivtre, BREEAM Outstanding og grønne energiløsninger blir Krohnen Bergens kanskje grønneste kontorbygg.

3D-illustrasjon av kontorbygget Krohnen som GC Rieber Eiendom bygger i Solheimsviken.
MASSIVTRE: Med Krohnen satser GC Rieber på bærekraftig næringsutvikling. Kontorbygget bygges i massivtre og ekstrem lavkarbonbetong. 3D-illustrasjonen viser hvordan det kan se ut når det er ferdig.

Vi fortsetter å bygge bærekraftig i Solheimsviken. Med Krohnen sikter vi mot at det skal bli både NollCO2-sertifisert, BREEAM Outstanding-sertifisert og Paris Proof – alle tre tydelige beviser på de gode valgene vi tar når vi bygger.

Den svenske NollCO2-sertifiseringen har som mål å oppnå netto-null klimapåvirkning gjennom byggets levetid. Outstanding er den høyeste klassifiseringen i det anerkjente BREEAM-systemet, som stiller krav til både miljø- og helsebelastninger. Det er en klasse opp fra det nåværende miljøflaggskipet vårt Skipet, som vi også bygget i massivtre.

Næringsbygg i massivtre

For å oppnå det, gjør vi en rekke smarte valg:

Prosjektsjef Ingunn Gjermundnes (f.v.) sammen med byggeleder Daniel Nordvik fra Opak Bergen AS og teknisk byggeleder Stian Garman Oestreich fra Committed AS på byggetomten til Krohnen.
Prosjektsjef Ingunn Gjermundnes (f.v.) sammen med byggeleder Daniel Nordvik fra Opak Bergen AS og teknisk byggeleder Stian Garman Oestreich fra Committed AS på byggetomten til Krohnen. Bærekraft spiller en stor rolle når vi bygger, og målet er at Krohnen skal ha så lavt klimaavtrykk som mulig.
  • Vi velger byggematerialer med lavt karbonavtrykk, blant annet ved å bygge næringsbygg i massivtre og ekstrem lavkarbonbetong i bærekonstruksjonen. Vi gjenbruker også noen av materialene fra byggene som sto på tomten før.
  • Vi produserer fornybar energi på taket av Krohnen og på nabobygg.
  • Vi varmer opp bygget med fjernvarme fra Eviny Thermo og kjøler det ned med vann fra bunnen av Puddefjorden gjennom Marineholmen Ocean Energy.
  • Vi tar i bruk nye, energieffektive og karbonvennlige løsninger for blant annet inneklima, isolasjon og lys – uten å gå på akkord med hvordan det oppleves å jobbe her.

Løfter innovasjonsdistriktet

– Nå utvider vi Innovasjonsdistriktet Solheimsviken med enda et miljøbygg. Med Krohnen utfordrer vi oss selv og våre leverandører til å skape fremtidens kontorbygg, og forhåpentligvis vil det bli et eksempel til etterfølgelse, sier prosjektsjef Ingunn Gjermundnes i GC Rieber Eiendom.